Tips, tricks & idéer til din hund

Tips, tricks & idéer til din hund

- Overskriften siger det hele, men her vil der løbende komme tips, tricks & idéer, som har været bragt i bladet. F.eks. om aktivering, luftning, gåture, vinter/sommer og meget mere. 

Mentaltræning af din hund.
Hvordan træner og stimulerer man sin hund mentalt? Det er hverken så besværligt eller kompliceret som det måske lyder og er faktisk noget der er sjovt både for hunden og dens ejer. Men for at give en lille smagsprøve på, hvor nemt det i virkeligheden kan være at stimulere en hund mentalt, er her 4 enkle men gode ideer:

1. Varier din hunds lufteture
Ved at variere din hunds daglige lufteture, får hunden mulighed for at tage nye indtryk og lugte til sig. Samtidig er der altid et moment af overraskelse, idet hunden skal "gætte" sig til om I nu skal til højre, venstre eller ligeud. Det er altsammen med til at stimulere hunden både fysisk og mentalt.

2. Travle lufteture
En travl luftetur vil sige, at du tager hunden med til  et travlt sted som fx. det lokale supermarkeds eller indkøbscenters parkeringsplads. Bliv der i 10-15 min og tag hjem igen. I den tid får hunden masser af tid til se, lugte, høre og mærke de mange nye indtryk, hvilket er en enestående måde at træne hunden mentalt på. Hvis der er en dyreforretning i dit lokalområde, der tillader at du tager din hund med indenfor, ville det være fremragende. Men sørg for at hunden IKKE selv tager for sig af de "gratis" smagsprøver!

3. Tag hunden med dig
Skal du ud på en mindre køretur for eksempelvis at tanke bilen op eller købe den ugentlige Lotto-kupon, hvorfor så ikke tage hunden med dig? Selv om køreturen for os mennesker virker kort, får hunden mange nye indtryk og oplevelser. Du kan endda gå rundt på parkeringspladsen i 5-10 min og lade hunden foretage sin daglige "tisse-avislæsning" og efterlade et par nyheder til andre hunde, der skulle komme forbi.

4. Den frosne håndklædeleg
Har du et par gamle håndklæde du ikke længere vil være bekendt og bruge, kan din hund sagtens få god gavn af dem. Gennemvæd et håndklæde og vrid det godt og grundigt. Læg det som en lang tynd pølse og læg din hunds yndlingsgodbidder på midten af håndklædet. Bind en løs knude så godbidderne er "låst inde". Frys håndklædet og give det til hunden UDENFOR huset! (Det kan og vil svine lidt)! Det er vigtigt at du hele tiden er hos hunden mens den leger og sørg for at hunden ikke begynder at spise trådene.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.09 | 06:53

Hej,
Jeg er interesseret i Agility. Min hund er 10mdr, så har snart en alder der passer😊 Er der planer for nye hold?
Vh Rikke

...
27.08 | 20:17

Hej,
Jeg er interesseret i Agility. Min hund er 10mdr, så har snart en alder der passer😊 Er der planer for nye hold?
Vh Rikke

...
26.10 | 09:30

Hej Pia.

Du skal være velkommen til at kontakte mig på : 29627456

Med venlig hilsen Formand Min Hunds Skole
Anne Marie Baadsgaard Rasmussen

...
26.10 | 09:13

Jeg er interesseret i at vide, hvilken uddannelsesmæssig baggrund træneren har. Kan I hjælpe med at afklare dette? Tænker primært på hvalpeholdet.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE